juoksutekniikkaleiri

Tulevat juoksutekniikkaleirit:

  • Ravinto ja Psyykkinen valmennus |TESTAUS: Alaraajat ja lantio | 4.-5.4.2020, Varalan Urheiluopisto, Tampere
  • Harjoittelu | TESTAUS: Keskivartalo | Kevät 2020 Helsinki, Tarkempi aikataulu varmistuu myöhemmin
  • Uni ja palautuminen | TESTAUS: Keskivartalo ja pakara |Syksy 2020, Tampere, Tarkempi aikataulu varmistuu myöhemmin

Juoksutekniikkaleiri on intensiivinen kurssi juoksutekniikan ja keskivartalon hallinan ja voiman kehittämiselle. Ensimmäiseksi saat analyysin juoksutekniikastasi ja 2 tärkeintä kehittämiskohdetta. Tämän jälkeen testaamme käytännössä, mitä kehitettävää kehonhallinnassa on, jotta tekniikkavirheet voidaan korjata. Käymme läpi tyypillisimpiin juoksutekniikkavirheisiin korjaavia harjoitteita ja ajatusmalleja. 

OHJELMA:

Ennakkotehtävä:

Kuvaa itsestäsi juoksutekniikkavideo. Saat palautteen juoksutekniikkaleirin alussa.

LAUANTAI

10:00 Juoksutekniikkaleirin avaus ja ohjaajien esittäytyminen

10:20 Juoksutekniikkapalautteiden jako, ryhmäliikuntatila

10:30 TESTAUS: keskivartalo tai alaraaja

11:30 Lounastauko

12:30 TESTAUS: keskivartalo tai alaraaja

13:30-14:30 Voimaharjoitus – tekniikkavirheiden korjaaminen

15:00 Juoksulenkki 60min

Mahdollisuus suihkussa käymiseen ja saunomiseen

SUNNUNTAI

9:00 Harjoittelun suunnittelu – Mitä osa-alueita harjoittelussani tulee olla, jotta vältyn rasitusvammoilta ja juoksuvauhtini kehittyy

10:30 Juoksutekniikkaharjoitus

11:45 Suihku ja Lounas

13:00 Kuormituksen säätelytyökalu

Aikataulu on alustava. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Keskivartalon tasapaino ja juoksu

Keskivartalon hallinnan havainnoinnissa voidaan käyttää ns. laatikkoajattelua. Meillä on kolme laatikkoa, joista alin on lonka-lantio-alaselkä, toisena on rintakehä sekä -rengas. ja viimeisenä kaularanka ja pää. Jotta kehomme voi tuottaa voimaa haluamaamme suuntaan, juostessa eteenpäin, on näiden laatikoiden oltava suoraan toistensa päällä.

Laatikoiden kulmillaan oleminen johtaa tuotetun voiman ”vuotamiseen”. Tämä vuotava voima heikentää suorituskykyä, kuormittaa kehon rakenteita ja nostaa rasitusvammariskiä. Leirillä testataan sinun heikot kohtasi ja harjoitellaan vahvistavia liikkeitä.

Leiri sisältää:

  • Juoksutekniikka-analyysin 109€
  • Keskivartalon tai alaraajojen voimatestaukset 90€
  • Keskivartalo-/ alaraajaharjoitteet ja -treenit 158€
  • Harjoittelun suunnittelu -luennon 150€
  • Juoksutekniikkatreenit 79€
  • Kuormituksen mittaus -työkalun 45€

Kaikki tämä nyt vain 259€! Jos ostaisin yksilövalmennuksena kaikki, maksaisit yli 630€!

Paikkoja rajoitetusti!

Juoksutekniikkaleirillä paneudumme kolmeen tärkeimpään osa-alueeseen urheiluvammojen ennaltaehkäisyssä ja kuntoutuksessa. Leirillä saat työkalut kuormituksen seurantaan ja miten suunnittelet harjoitteluasi monipuolisemmaksi tulevaisuudessa. Tekniikasta on hyvä tunnistaa ensimmäiseksi tekniikkavirheet, sen jälkeen testaataan mistä virheet johtuvat, jonka jälkeen valitaan sinulle sopivat harjoitteet heikkouksien vahvistamiseksi.

Sunnuntaina aamulla keskitymme harjoittelun suunnitteluun ja käymme läpi, miten voit suunnitella ja toteuttaa harjoitteluasi monipuolisesti. Ensimmäiseksi käsittelemme, miten vähenämme vammautumisriskiä lisäämällä ja harjoitteluun erilaisia osa-alueita. Toinen tärkeä osa-alue on harjoittelu silloin, kun on jokin rasitusvamma. Jos harjoittelusta pitää täyttä lepoa, palatessa takaisin harjoitteluun vammautusriski on yleensä monin kertainen, jos kuntoutumisajan harjoittelua ole suunniteltu hyvin.

Paikkoja rajoitetusti! Leirille pääsee 20 nopeimmin paikkansa hankkinutta juoksijaa!

Mitä juoksutekniikka leirillä testataan?

1. PAKARA
Pakaran voima on tärkeä juoksussa. Pakara on voimakkain lonkkaa ojentava lihas. Jos pakara on heikko, lonkan ojennus siirtyy enemmän takareisille, mik aiheuttaa talareisien kiristymistä. Heikosti aktivoituvan pakaran takia takareidet eivät voi tehdä niille tarkoitettua työtä, joka juoksussa on polven koukistus sen kautta tuoda juoksuun lisää vauhtia.

2. PAKARAN ULKOSIVU
Keskimmäinen pakaralihas pitää juoksuasennossa lantion suorassa eikä päästä lantiota kallistumaan. Keskimmäisen pakaralihaksen heikkous voi ilmetä kylkien kireytenä, joka taas vaikuttaa keskivartalon kykyyn välittää voimaa.

3. ALAVATSAN LIHAKSET JA LONKANKOUKISTAJAT
Alavatsan hallinta ja jarruttava voima vaikuttaa lantion ja sitä kautta alaselän asentoon. Heikot lonkankoukistajat ja alavatsan lihakset voivat olla syynä, jos sinulla alaselkä oireilee juoksussa tai juoksulenkin jälkeen.

4. ALASELKÄ
Keskivartalon lihasten pitää olla tasapainossa. Selkälihasten pitää tarpeeksi voimakkaat, jotta alaselässä pysyy luonnollinen asento eli lordoosi ja rintarangassa kyfoosi. Yliryhdikäs asento voi kertoa enemmän selän heikkoudesta.

5. VATSAN YLÄOSA
Vatsan yläosa mahdollistaa rintakehän luonnollisen asennon. Silloin hengittäminen on helpompaa ja keskivartalosta on helpompituottaa voimaa.

Haluatko tietää, onko keskivartalosi kunnossa juoksua varten?

Juoksutekniikkaleirillä testaamme nämä viisi keskivartalon osa-aluetta. Testaamisen jälkeen käymme läpi harjoitteet, joilla kehität näitä osa-alueita.

Lähde mukaan juoksutekniikkaleirille!

Valmentaja Arttu Peltola

Moro! Olen Peltolan Arttu, fysioterapeutti ja juoksuvalmentaja myös bloggari, yrittäjä ja joka paika höylä. Olen kilpaillut juossussa ja hiihdossa 20 vuotiaaksi asti. Noin 25-vuotiaana innostuin taas treenaamaan enemmän ja lappurinnassa on tullut juostua useampi puolimaratoni.

Neljä vuotta sitten itselläni oli pahoja selkäkipuja, jotka lopulta paljastuivat välilevyn pullistumaksi. Oma välilevypullistuma oli ammatillisesti hyvin opettava. Oma selkävaivani johtui yksipuolisesta harjoittelusta ja rastituksen ja kuorman hallitsemattomuudesta. Nämä lopulta johtivat alaselän ylikuormitukseen ja välilevyn pullistumaan. Juoksu on oma rakas harrastus ja nyt valmentajana ja fysioterapeuttina olen päässyt hoitamaan välilevyn pullistumia ja auttamaan muita juoksun ystäviä palaamaan takaisin rakkaan harrastuksen pariin. Tämä kurssi ei ole suunnattu pelkästää alaselkäkipuisille tai välilevyn pullistumaan sairastaville. Tämä kurssi on tarkoitettu sinulle, joka haluat kehittää juoksutekniikkaasi vauhdikkaammaksi ja taloudellisemmaksi. Haluat saada sinun heikkouksia vahvistavat harjoitteet tukemaan juoksuasi.

Jos sinulla tulee kysymyksiä Juoksutekniikkaleiristä, kysymyksiisi vastaa valmentaja Arttu Peltola. Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen info@juoksutekniikka.com.

Takaisin Etusivulle