juoksutekniikkaleiri

Juoksutekniikkaleiri 28.-29.9.2019 Tampere, Lielahti. Puls och Träning / Proxima Finland. Osoite: Teivaankuja 1, Lielahtikeskus

Juoksutekniikkaleiri on intensiivinen kurssi juoksutekniikan ja keskivartalon hallinan ja voiman kehittämiselle. Ensimmäiseksi saat analyysin juoksutekniikastasi ja 2 tärkeintä kehittämiskohdetta. Tämän jälkeen testaamme käytännössä, mitä kehitettävää kehonhallinnassa on, jotta tekniikkavirheet voidaan korjata. Käymme läpi tyypillisimpiin juoksutekniikkavirheisiin korjaavia harjoitteita ja ajatusmalleja. 

OHJELMA:

Ennakkotehtävä:

Kuvaa itsestäsi juoksutekniikkavideo. Lähetän se viimeistään torstaina 19.9. 

LAUANTAI 28.9.  klo 11-17:30

11:00 Juoksutekniikkaleirin avaus ja ohjaajien esittäytyminen

11:20 Juoksutekniikkapalautteiden jako, ryhmäliikuntatila

11:30 Keskivartalon hallinnan ja voiman testaukset, ryhmäliikuntatila

12:30 Lounastauko

13:30 Keskivartalon hallinnan ja voiman testaukset jatkuu, ryhmäliikuntatila

14:30-15:30 Juoksijan keskivartalon voimaharjoittelu – tekniikkavirheiden korjaaminen, Kuntosali ja ryhmäliikuntatila

16:00 Juoksulenkki 60min

Mahdollisuus suihkussa käymiseen ja saunomiseen

SUNNUNTAI 29.9.  klo 9-14

9:00 Harjoittelun suunnittelu – Minä osa-alueita harjoittelussani tulee olla, jotta vältyn rasitusvammoilta ja juoksuvauhtini kehittyy

10:30 Juoksutekniikkaharjoitus, ylä- ja alamäkijuoksutekniikka

11:45 Suihku ja Lounas

13:00 Kuormituksen säätelytyökalu

Aikataulu on alustava. Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Keskivartalon tasapaino ja juoksu

Keskivartalon hallinnan havainnoinnissa voidaan käyttää ns. laatikkoajattelua. Meillä on kolme laatikkoa, joista alin on lonka-lantio-alaselkä, toisena on rintakehä sekä -rengas. ja viimeisenä kaularanka ja pää. Jotta kehomme voi tuottaa voimaa haluamaamme suuntaan, juostessa eteenpäin, on näiden laatikoiden oltava suoraan toistensa päällä.

Laatikoiden kulmillaan oleminen johtaa tuotetun voiman “vuotamiseen”. Tämä vuotava voima heikentää suorituskykyä, kuormittaa kehon rakenteita ja nostaa rasitusvammariskiä. Leirillä testataan sinun heikot kohtasi ja harjoitellaan vahvistavia liikkeitä.

Leiri sisältää:

  • Juoksutekniikka-analyysin 109€
  • Keskivartalon voimatestaukset 90€
  • Keskivartaloharjoitteet ja -treenit 158€
  • Harjoittelun suunnittelu -luennon 150€
  • Ylä- ja alamäkitekniikkatreenit 79€
  • Kuormituksen mittaus -työkalun 45€

Kaikki tämä nyt vain 259€! Jos ostaisin yksilövalmennuksena kaikki, maksaisit yli 630€!

Juoksutekniikkaleiri nyt early bird -hintaan 179€! Voimassa 18.8. klo 23.59 asti.

Paikkoja rajoitetusti!

Juoksutekniikkaleirillä paneudumme kolmeen tärkeimpään osa-alueeseen urheiluvammojen ennaltaehkäisyssä ja kuntoutuksessa. Leirillä saat työkalut kuormituksen seurantaan ja miten suunnittelet harjoitteluasi monipuolisemmaksi tulevaisuudessa. Tekniikasta on hyvä tunnistaa ensimmäiseksi tekniikkavirheet, sen jälkeen testaataan mistä virheet johtuvat, jonka jälkeen valitaan sinulle sopivat harjoitteet heikkouksien vahvistamiseksi.

Sunnuntaina aamulla keskitymme harjoittelun suunnitteluun ja käymme läpi, miten voit suunnitella ja toteuttaa harjoitteluasi monipuolisesti. Ensimmäiseksi käsittelemme, miten vähenämme vammautumisriskiä lisäämällä ja harjoitteluun erilaisia osa-alueita. Toinen tärkeä osa-alue on harjoittelu silloin, kun on jokin rasitusvamma. Jos harjoittelusta pitää täyttä lepoa, palatessa takaisin harjoitteluun vammautusriski on yleensä monin kertainen, jos kuntoutumisajan harjoittelua ole suunniteltu hyvin.

Osta paikkasi

Nyt early bird -hinta 179€! Voimassa 18.8. klo 23.59 asti.

Paikkoja rajoitetusti! Leirille pääsee 20 nopeimmin paikkansa hankkinutta juoksijaa!

Valmentaja Arttu Peltola

Moro! Olen Peltolan Arttu, fysioterapeutti ja juoksuvalmentaja myös bloggari, yrittäjä ja joka paika höylä. Olen kilpaillut juossussa ja hiihdossa 20 vuotiaaksi asti. Noin 25-vuotiaana innostuin taas treenaamaan enemmän ja lappurinnassa on tullut juostua useampi puolimaratoni.

Neljä vuotta sitten itselläni oli pahoja selkäkipuja, jotka lopulta paljastuivat välilevyn pullistumaksi. Oma välilevypullistuma oli ammatillisesti hyvin opettava. Oma selkävaivani johtui yksipuolisesta harjoittelusta ja rastituksen ja kuorman hallitsemattomuudesta. Nämä lopulta johtivat alaselän ylikuormitukseen ja välilevyn pullistumaan. Juoksu on oma rakas harrastus ja nyt valmentajana ja fysioterapeuttina olen päässyt hoitamaan välilevyn pullistumia ja auttamaan muita juoksun ystäviä palaamaan takaisin rakkaan harrastuksen pariin. Tämä kurssi ei ole suunnattu pelkästää alaselkäkipuisille tai välilevyn pullistumaan sairastaville. Tämä kurssi on tarkoitettu sinulle, joka haluat kehittää juoksutekniikkaasi vauhdikkaammaksi ja taloudellisemmaksi. Haluat saada sinun heikkouksia vahvistavat harjoitteet tukemaan juoksuasi.

Jos sinulla tulee kysymyksiä Juoksutekniikka Leiristä kysymyksiisi vastaa valmentaja Arttu Peltola. Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen info@juoksutekniikka.com.

Takaisin Etusivulle